Apotea om robotarmarna: “Det är dyrt, men nödvändigt”

“Vår effektivitet har nått nya nivåer".

I början av maj så kom nyheten att även Apotea satsar på ett Autostore-lager, som många andra e-handlare. Något som var nytt då var dock att man också fick med tre robotarmar på köpet.

LÄS ÄVEN: Apotea satsar på plockarm med AI: “Den anställde som aldrig blir trött”

Annons

Dessa robotarmar, vid namn eOperator, ska finnas vid portarna på lagret och plockar alltså varor ur de backar som Autostores vanliga robotar har hämtat från "lagerkuben".

Det framgår nu att dessa robotarmar kommer från företaget RightHand Robotics men med programvara från Element Logic, som är distributör till Autostore.

"Glada att ha RightHand Robotics med på resan"

Det visar sig också att Apotea har fem stycken robotarmar från RightHand Robotics. De har alltså två som inte används för att effektivisera Autostore-lagret.

Det är likadana robotar från RightHand Robotics och tre av dem kommer jobba vid Autostoren och de andra två är fristående och kommer hantera varor i andra delar av verksamheten, säger Apoteas marknadschef Anna-Maria Rosenblom.

Apotea förklarar att en eOperator, som Element Logic kallar dem, är en RightHand Robotics-robot som endast jobbar med Autostore.

Genom våra initiativ för lagerautomatisering har vår effektivitet nått nya nivåer, men för att möta efterfrågan krävs och kommer det att krävas ytterligare satsningar. Det är dyrt, men nödvändigt när vår expansion fortsätter och vi är glada över att ha RightHand Robotics med på resan, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Annons