Apotea omsatte 1,2 miljarder under Q1: “En del försenade leveranser”

“En fortsatt förflyttning till nätet när det gäller handel med apoteksvaror”.

Nätapoteket Apotea rapporterar nu siffrorna för årets första kvartal. Företaget har sett en omsättningsökning med 28,6 procent under perioden och berättar om en ökad förflyttning till nätet för apotekshandeln. Detta samtidigt som flera fysiska apotekskedjor rapporterat sviktande försäljning under just det första kvartalet.

LÄS ÄVEN: Apoteken talar ut om krisen – ”e-handeln lyckas inte kompensera”

Annons

Vi ser under Q1 en fortsatt förflyttning till nätet när det gäller handel med apoteksvaror. Kvartalet har påverkats av en tredje coronavåg, samtidigt som våra nyvunna kunder funnit nätets bekvämlighet under pandemin och accelererat sina köp i takt med att de blivit trygga med att beställa sina läkemedel på nätet, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressutskick.

Den totala försäljningen under perioden uppgick till 1,2 miljarder kronor.

“Ser fram emot att kunna gasa igen”

Apotea rapporterar samtidigt att man haft den del försenade leveranser men det tillskrivs primärt den automationslösning man installerat den senaste tiden. Företaget har ytterligare utökat med nya maskiner och robotar för att klara av tillväxten.

Vi har hållit igen på marknadsföringen och fokuserat på att leverera i tid, men nu när vår nya automation i logistikcentret är i drift och vi har rekryterat fler medarbetare ser jag fram emot att kunna gasa igen, säger Pär Svärdson.

Annons