Apoteas Black Week-bomb – sålde för tiotals miljoner på ett dygn

"Räknar med över 50 000 paket dagligen".

En order i sekunden. Det mottog nätapoteket Apotea i måndags när Black Week inleddes. Det slogs därmed också nytt försäljningsrekord sett till en enskild dag, enligt ett pressmeddelande. På ett dygn sålde Apotea varor för över 30 miljoner kronor – en ökning med 50 procent, mot fjolårets Black Week-måndag.

Det är första gången vi säljer för över 30 miljoner kronor på en dag, vilket är fantastiskt roligt. Jag tror att kunderna har väntat på den här veckan och förberett sig, kanske inventerat badrumsskåpet och vet vad som behöver fyllas på. Vi ser kraftiga volymökningar av storsäljare inom egenvård, men även julklappar inom hudvård och eltandborstar, kommenterar Apoteas vd och grundare Pär Svärdson.

Annons

50 000 paket om dagen

Apotea – med sitt närmare 40 000 kvadratmeter stora lager och logistikcenter i Morgongåva i västra Uppland – går med andra ord för högtryck.

Utöver vår ordinarie logistikpersonal är alla från kontoret uppe på lagret under veckan och tillsammans hjälps vi åt för att plocka och packa alla varor. Våra nya automatiseringar är igång dygnet runt och vi räknar med att skicka ut över 50 000 paket varje dag den här veckan, kommenterar Pär Svärdson.

Måndagen inbringade även 36 000 kronor till välgörenhet via webb-knappen "avrunda upp" i kassan. Det uppges också vara rekord.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!