Apoteas stöd till Ukraina fortsätter – här är nya donationen

Ryggsäckar för miljoner.

Nätapoteket Apotea har sedan krigsutbrottet stöttat Ukraina genom donationer av sjukvårdsmaterial. Totalt är man nu uppe i ett inköpsvärde på 20 miljoner kronor som donerats till Ukraina.

E-handlarens senaste drag är att skicka akutryggsäckar.

Annons

Akutryggsäckarna är framtagna i samarbete med läkare och militär på plats i Ukraina och bärs av militärsjukvårdare vid fronten så att de kan ge snabb akutmedicinsk hjälp direkt på plats och rädda liv, skriver Apotea.

Den första leveransen på 150 ryggsäckar har tagits emot väl och nu har man skickat ytterligare en leverans. I fredags så överlämnades 200 akutryggsäckar, värda runt 4 miljoner kronor, till Ukrainas ambassadör i Sverige.

Å militärens, vår regerings och det ukrainska folkets vägnar vill jag verkligen tacka Apotea-teamet, era samarbetspartners och alla som har bidragit till insamlingen. Det är en viktig insats ni gör och de här väskorna är verkligen avgörande på slagfältet och kommer att göra skillnad och rädda liv, säger Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör.

Ryggsäckarna har tagits fram tillsammans med försvarsföretaget SnigelDesign.

Sedan Apotea skickade de första 150 akutryggsäckarna har vi fått återkoppling på hur vi kan optimera innehållet och jag har själv träffat läkare och sjukvårdare från Ukraina som varit här i Sverige för rehabilitering och förstått vilken värdefull skillnad akutryggsäckarna gör. Apoteas samarbete med Snigel säkerställer att akutryggsäckarna har högsta möjliga kvalitet för att fungera i den tuffa miljön, säger Apoteas vd Pär Svärdson.

Annons