Apoteksgruppen avslöjar: Hon tar över Erik Sjögrens roll

"Är totalt prestigelös".

I förra veckan stod det klart att Erik Sjögren blivit ny vd för Apoteksgruppen. Erik Sjögren lämnar därmed rollen som Sales and Operations Director på bolaget. Och nu har man hittat en ersättare till den positionen.

LÄS ÄVEN: Han blir ny vd på Apoteksgruppen: ”Tydlig plan”

Annons

Apoteksgruppen har tillsatt positionen via de egna leden och den som tar över rollen är Nina Wyholt Gradin, tidigare Head of Operations.

Jag är väldigt glad att Nina tar över försäljningsdirektörsrollen efter mig. Nina har inte bara varit högst involverad i det arbete vi gjort ihop med försäljning- och driftsteamet utan även själv drivit många viktiga delar. Hon har en särskild fallenhet av att kunna vara väldigt strategisk men samtidigt operativ vid rätt tillfälle. Att hon är totalt prestigelös och ständigt ger konstruktiva förslag och feedback gör att Nina väldigt lätt får med sig andra. Nina har en stark relation med både servicekontoret, regioncheferna och apoteken, vilket gör att det faller sig väldigt naturligt att Nina tar sig an denna roll, säger Erik Sjögren.

Nina Wyholt Gradin blir nu också en del av ledningsgruppen.

Jag har ett stort hjärta för Apoteksgruppen och framförallt för alla mina fantastiska kollegor så det känns otroligt spännande och roligt att få fortsätta denna resa tillsammans med dem. Jag tror på ett inkluderande ledarskap och att coacha team och medarbetare mot starka resultat. Tillsammans ska vi ta oss an de möjligheter och utmaningar vi står inför. Vi har fortsatt potential i att utveckla våra kundmöten och vi har en tydlig plan som vi satte under hösten, säger Nina Wyholt Gradin.

Annons