Arne Anderssons hemliga uppdrag avslöjat – här är hans nya toppjobb

"En viktig pusselbit".

Redan i höstas kom det fram att Arne Andersson, som sedan en tid tillbaka driver det egna företaget Arne på Posten, skulle sluta arbeta för Postnord. I julas gjorde han också sin sista frukostspaning för Ehandel. Anledningen? Ett nytt - och då än så länge hemligt - uppdrag, som skulle komma att kräva Arne Anderssons fulla fokus.

Nu står det klart att det nya uppdraget är en roll som senior rådgivare åt Svensk Digital Handel. Uppdraget, som är på heltid, innebär "en viktig roll i den ökade satsning på inspirations- och kunskapsinnehåll som Svensk Digital Handel lanserar i sina kanaler under 2022", skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande. Utöver det kommer Arne bland annat att driva SDH:s logistiknätverk och vidareutveckla märkningen Trygg E-handel.

Annons

Vi är väldigt glada över att Arne Andersson vill vara med och utveckla branschen tillsammans med oss på Svensk Digital Handel. Han kommer med sin kompetens och erfarenhet att vara drivande i utvecklingen av mer och skarpare innehåll i våra kanaler i form av bland annat trendspaningar, föreläsningar och utbildningar. Arne blir en viktig pusselbit i förverkligande av vår strategi att driva utvecklingen mot en mer hållbar och innovativ handel i Sverige, säger Svensk Digital Handels vd Per Ljungberg i en kommentar.

Arne Andersson ser fram emot sitt nya uppdrag, som inleds den 1 mars.

Svensk Digital Handel är för mig den naturliga organisationen som samlar den svenska e-handelsbranschen via till exempel D-Congress och Trygg E-handel. Jag ser mycket fram emot att vara med att utveckla dessa redan starka varumärken och att tillsammans med alla aktörer i branschen jobba för ytterligare att stärka konkurrenskraften för e-handeln i Sverige, säger han.

LÄS ÄVEN: Arne på Posten startar eget: "Det är alltid day one"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!