AutoStore-robotarna levererar direkt till kund: ”Världens första”

"Den ultimata kundupplevelsen".

I slutet av förra veckan öppnade danska Thansen ett nytt varuhus i Rödovre, Danmark. Inget konstigt med det, det händer ju trots allt lite titt som tätt. På båda sidorna av sundet.

LÄS ÄVEN: Plattan i mattan för danska jätten – flera nya butiker på gång

Annons

Vad som däremot sticker ut är en ny automatiserad lösning där kunderna kan beställa online och hämta ut sitt paket i butiken nästan omgående – när som helst på dygnet.

Nu tar vi det första, men långt ifrån det sista, steget mot den ultimata kundupplevelsen, där du som kund kan köpa och hämta dina varor alla tider på dygnet. Inga köer och inga fasta öppettider, säger Thansens grundare och vd, Bent Jensen, i en kommentar.

Hämtas automatiskt

Det hela sker i samarbete med Element Logic som installerat en butikslösning utrustad med vad man kallar en "pick-up port". Något som kan liknas vid en paketbox dit lagerrobotarna levererar varorna till kunderna, helt automatiskt när kunden knappat in sin orderkod.

Först ut är alltså Rödovre men planen är att implementera liknande system i ytterligare tio butiker under 2024.

Med systemet i Rödovre flyttar vi robotarna in i butiken, vilket är något av ett paradigmskifte. Konsumenterna tänjer hela tiden på gränserna för leveranstider flexibilitet, och som företag kan man inte möta dessa krav utan att tänka på smarta, automatiska lösningar, säger Nikolaj Bjørn Eriksen, vd för Element Logic Danmark.

Annons