Avslöjade stor miljardsatsning – nu jagar koncernchefen förvärv

"Kan investera långsiktigt".

Från en omsättning på 16,2 miljarder kronor 2020 till 28 miljarder år 2025. Så ser Egmonts tillväxtplan ut för de kommande åren, vilket mediejätten berättade om nu på morgonen. Planen för att öka omsättningen med flera miljarder går genom en satsning vid namn ”Scale Up & Stand Out”, som går ut på att företaget ska satsa lite extra på fem utvalda områden. De är digitala böcker, tv-streaming, tv- och datorspel, digitala byråer - och e-handel.

LÄS ÄVEN: Mediejätten avslöjar miljardsatsning – ska dubbla e-handeln

Annons

Sedan tidigare är Egmont involverade i inte mindre än nio e-handelsföretag och planen är alltså att fortsätta att satsa starkt på digital försäljning.

Egmont ska fördubbla fem tillväxtområden under perioden 2020 till 2025. Ett av de här fem områdena är e-handeln, där Egmont i dag är ägare eller delägare till en portfölj av nio e-handelsföretag, säger Egmonts koncernchef Steffen Kragh till Ehandel.

De nio e-handelsföretagen ryms alla inom fem kategorier som Egmont har identifierat som särskilt intressanta. De är outdoor, "parenting", hobby, hälsa och skönhet, samt kök och inredning.

Vi ser både att våra e-handelsföretag har organiska tillväxtambitioner och att Egmont är fortsatt intresserade av förvärv, så länge det passar in i de fem kategorier som vi är etablerade inom.

Vid sidan av e-handeln ska Egmont alltså satsa på bland annat böcker, serier och spel. Dessutom görs en omfattande investering på innehåll, bland annat inom journalistiken som fortfarande utgör Egmonts kärnverksamhet.

Finns det inte en risk att något eller några av områdena kommer lite i skymundan när ni satsar på så många olika saker samtidigt?

Vi har ambitionen att ha stora positioner inom våra fem e-handelsområden i Norden. Den ambitionen påverkas inte av de övriga satsningarna i Egmonts 2025-strategi. Egmont är en stiftelse, vilket betyder att vi kan investera långsiktigt och att vi är en långsiktig ägare av både medier och övriga verksamheter, säger Steffen Kragh.

I Egmonts e-handelsstall ingår bland andra Royal Design, Outnorth, Bagaren och Kocken samt en andel på 49 procent av Jollyroom.

Annons

LÄS ÄVEN: Royal Designs vd om nya ägarna - avslöjar vägen in i framtiden

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!