Avslöjat: Bygghemma står bakom 132-miljonersbyggnationen

"Ett oerhört spännande uppdrag".

I går meddelade fastighetsbolaget Catena att de bygger ett nytt lager för 132 miljoner kronor. Detta åt tredjepartslogistikern Nowaste i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Catena bygger nytt åt Nowaste för 132 miljoner kronor

Annons

Nu har Nowaste kommenterat det hela och det har även avslöjats vilken e-handelskund som faktiskt står bakom expansionen på totalt 18 000 kvadratmeter. Det nya, utbyggda, lagret i Tostarp kommer att bli på totalt 48 400 kvadratmeter och det är Home Furnishing Nordic som kommer att nyttja ytan.

LÄS ÄVEN: Fruktjätten som tog täten inom e-handelslogistik

Home Furnishing Nordic, som är en del av Bygghemma Group, består av e-handelssajterna Trademax, Furniturebox, Chilli, WeGot och Kodin1.

Bygghemma Groups’s verksamhet inom Home Furnishing växer snabbt, vilket gör att vi nu behöver öka kapaciteten i lagret för att tillmötesgå vår kunds behov. Ett oerhört spännande uppdrag sedan dag ett när vi fick förtroendet om att bli deras logistikpartner, säger Jesper Brandin, Försäljningschef på Nowaste Logistics AB, i ett pressmeddelande.

Bygghemma hyr lagret, vilket innebär att finansieringen av utbyggnaden endast belastar Bygghemma Group i form av framtida hyresåtaganden. Avtalet ska vara på fem år.

Det känns väldigt bra med att kunna fortsätta växa i den logistiklösning vi byggde ut och centraliserade under 2018. I och med denna expansion står vi rustade för att möta kommande tillväxt samtidigt som vi rationaliserar och kostnadsoptimerar hanteringen ytterligare och stärker kvaliteten i leveransen, kommenterar Martin Edblad, tf. vd och koncernchef för Bygghemma Group.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!