Catena bygger nytt åt Nowaste för 132 miljoner kronor

"Den tredje etappen i Nowastes expansion".

Fruktlogistikern turned e-handelslogistiker, Nowaste, har den senaste tiden gjort stora kliv in på e-handelsarenan när det gäller tredjepartslogistik. Senast var det Björn Borg som valde Nowastes lösningar, men logistikföretaget har även flera stora renodlade e-handlare som kunder.

LÄS ÄVEN: Björn Borg väljer ny logistikpartner

Annons

Tillströmningen av kunder gör nu att Nowaste expanderar och fastighetsföretaget Catena meddelar idag att man investerar 132 miljoner kronor i en expansion åt Nowaste.

Vi är stolta att en av branschens vassaste tredjepartslogistiker väljer att växla upp samarbetet med oss ytterligare, vår kompetens och det optimala läge som vi erbjuder på Logistikposition Tostarp hoppas vi är två faktorer som kan bidra till fortsatta affärsframgångar för Nowaste, säger Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson, i ett pressmeddelande.

Det handlar alltså om en tillbyggnation i anslutning till tredjepartslogistiksföretaget Nowastes första etablering, som färdigställdes hösten 2018. Den nya ytan blir på totalt 18 000 kvadratmeter.

Tillbyggnationen är den tredje etappen i Nowastes expansion på området vid E6 utanför Helsingborg – tidigare har en 30 400 kvm stor logistikbyggnad uppförts 2018 och ett höglager om 11 000 kvm färdigställs i november. Med projektet avser Nowaste att tillföra ytterligare kapacitet för lager och logistik samt för outlet och fotostudio, meddelar Catena.

Expansionen beräknas vara klar under hösten 2020.

Annons