Babylyx till Sverige när danska e-handlaren expanderar

"Vi siktar på en tillväxt på 200 procent".

Luksusbaby är en dansk e-handlare som säljer – vilket namnet antyder – lyxiga baby- och barnkläder, från märken som Ralph Lauren, Levis och Hugo Boss. Företaget och e-handeln har funnits i sju år och har sin bas på Jylland.

Nu är den lyxiga danska e-handlaren även på väg till Sverige.

Annons

Det är korrekt att vi tittar mycket på Sverige. Vi har översatt sidan Luksusbaby.se till svenska och anställt en svensk country manager och börjar nu att lägga en gedigen plan för att anpassa oss till den svenska marknaden, säger Morten Grabowski Kjær, medgrundare och delägare i Luksusbaby till Ehandel.

Han säger att den danska sajten redan har en stark svensk trafik – och att det samtidigt är naturligt att gå in i en närliggande marknad.

Vi bedömer att det saknas en sajt som Luksusbaby, alltså en plats där varor från det här lyxsegmentet är samlat på ett ställe. Vi kan också erbjuda en kundtjänst med lika bra service som på en Michelin-restaurang, hävdar Morten Grabowski Kjær.

Kommer ni även öppna en fysisk butik i Sverige?

Det kommer vi säkert, så snart e-handeln är igång. Vi ska till att börja med undersöka och analysera vad den marknaden efterfrågar.

Vi siktar på en tillväxt i Sverige på 200 procent som vi sett på vår danska sajt senaste åren. Nu ser vi framför oss liknande tillväxttal i Sverige och vi är riktigt sugna på att gå in i den svenska marknaden.

Annons