Backing Minds backar finska plattformen – med 20 miljoner

"En intressant nisch".

Det finns många Saas-bolag där ute – och de hungrar ofta efter investeringar. Serviceform är ett av dem, grundat i Finland 2018 av entreprenörerna Iranthi Gomes och Jarkko Oksanen.

Svenska investmentbolaget Backing Minds ser potentialen – och investerar nu 20 miljoner kronor i plattformen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Vad gör då Serviceform?

Jo, de uppges hjälpa små och medelstora företag, utanför tech-segmentet, med att öka sin försäljning, – via digitala verktyg för marknadsföring. Det kan exempelvis röra sig om chattbotar, webbanalys-system och IOS- och Android-appar.

Vi är väldigt glada över att samarbeta med Backing Minds för att ta Serviceform till nästa nivå. Vi delar gemensamma värderingar och långsiktiga visioner. Anledningen till att Jarkko och jag startade Serviceform var att vi såg ett stort behov av affärsmjukvara på marknaden när vi drev vårt första företag i Australien. När många andra fokuserar på tech-bolag som kunder riktar sig Serviceform till den större marknaden utanför tech, kommenterar Iranthi Gomes, vd på Serviceform.

Ska expandera

Bolaget har i dag kontor i Åbo och på Sri Lanka, och 30 anställda, samt över 300 kunder globalt. Störst framgångar har man haft på den finska och spanska marknaden hittills.

De 20 miljonerna som man nu tar in från Backing Minds ska gå till expansion i Sverige, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Luxemburg.

Serviceform har hittat en intressant nisch i mer traditionella bolag, som är förbisedda när det gäller digitala verktyg. Dessa bolag har svårt att hitta enkla, smarta verktyg som hjälper dem att växa deras affärer. Med Serviceform kan de trefaldiga antal leads på kort tid. Potentialen för traditionella kunder att ställa om och använda digitala verktyg är fortfarande enorm, kommenterar Sara Resvik, vd på Backing Minds.

Annons