Bagaren och Kocken dubblade – snuddade vid miljarden

"Går till historien som ett otroligt år".

Bakning och matlagning sköt i höjden under 2020 av allt att döma. Det var nämligen året då Bagaren och Kocken rusade från 496 till 932 miljoner kronor i omsättning - en ökning med hela 88 procent. Men inte nog med detta. Man lyckades även nå en högre lönsamhet än någonsin tidigare då rörelseresultatet skrevs till 65 miljoner kronor.

2020 går till historien som ett otroligt år där vi nästan fördubblar omsättningen. Att gå från att omsätta en halv miljard till att nu vara ett miljardbolag – på 12 månader – det visar vilket fantastiskt engagemang och laganda vi har inom Bagaren och Kocken. Att vi dessutom lyckats få med oss en riktigt fin lönsamhet gör oss naturligtvis extra glada, säger Christina Ståhl, vd på Bagaren och Kocken, i en kommentar.

Annons

Med fler kunder kom också behovet av fler anställda, inte minst inom lagerverksamheten.

Det känns väldigt kul och inspirerande att kunna välkomna flera nya kollegor, inte minst i dessa speciella tider. Jag lider med alla människor och branscher som har drabbats hårt av coronasituationen, av nedskärningar och varsel, och att då kunna bidra med arbetstrygghet och nyanställningar värmer lite extra, säger Christina Ståhl.

Bolaget säger att utvecklingen var på rätt håll redan innan pandemin slog till, men nu fick man skala upp väldigt snabbt i vad som endast kan beskrivas som en explosionsartad utveckling.

Vi hade god tillväxt och lönsamhet redan innan pandemin var ett faktum. Under våren fick vi sedan flytta hela vårt fokus till att möta den extrema efterfrågan, snabbt utveckla vårt sortiment samt säkerställa att vi fortsatt kunde leverera kvalitet till våra kunder i alla led, säger Christina Ståhl och fortsätter:

Vi lyckades tack vare en enorm gemensam kraftansträngning som jag känner en stor stolthet och ödmjukhet inför. Jag ser fram emot en fortsatt spännande resa 2021 som har inlett i samma höga takt.

För ägarna Egmont var dock utvecklingen inte i paritet med dotterbolaget. Här landade omsättningen på 16 503 miljoner norska kronor, ungefär i linje med året innan där man nådde 16 563 miljoner norska kronor. Resultatet (EBITDA) uppgick till 2 404 miljoner norska kronor - också det en knapp minskning, men här från 2 458 miljoner norska kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!