Bangerhead skruvar upp med nytt land: ”Turbulent i världen”

"Har rekryterat lokal kompetens".

Nätbutiken Bangerhead, som säljer hårvård och hudvård, expanderar nu till ytterligare ett land. Bolaget finns sedan tidigare i Norden och Nederländerna. Och trots en skakig omvärld så saktar man inte in gällande expansionsplanerna.

Nu öppnar Bangerhead portarna även i Polen. En marknad där företaget ser en stor potential.

Annons

Vår förhoppning är att vårt kurerade sortiment och inspirerande skönhetsupplevelse även ska tas emot väl i Polen. Vi satte en plan 2019 om att expandera till fler marknader och även om det till viss del är turbulent i världen just nu följer vi den planen, säger Marc Palmefjord, vd på Bangerhead, i ett pressutskick.

LÄS ÄVEN: Bangerhead tar klivet utanför Norden: ”Går hand i hand”

Polen blir alltså den andra marknaden utanför Norden. Och man kommer att lokalisera satsningen på alla plan, även om inte allt är på plats från dag ett.

Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse online och bygga något som överträffar den fysiska butiksupplevelsen. Det gör vi genom att arbeta med inspiration, interaktion samt personlig rådgivning från auktoriserade hudterapeuter och frisörer. Vi har dessutom rekryterat lokal kompetens till teamet, säger Marc Palmefjord.

Bangerhead grundades 2008 och ska vara en av Skandinaviens ledande onlinebutiker inom hårvård, hudvård, makeup och parfym. Omsättningen låg 2020 över 300 miljoner kronor med lönsamhet.

Annons