Bergendahls vände till vinst – cashade in 108 miljoner

"Känns bra att vi vänt utvecklingen".

Pandemin har inneburit ett rejält försäljningslyft för dagligvaruhandeln. Nu avslöjar Bergendahls Food, som bland annat äger City Gross, Matöppet, och Eko, en positiv utveckling för räkenskapsåret 2019/20. 

Omsättningen ökade med 2,5 procent, men det verkligt glädjande var att man lyckades vända förra verksamhetsårets förlust på -15 miljoner kronor (EBIT) till en vinst på hela 108 miljoner kronor (EBIT) i år. 

Annons

Under våren fick vi till en förbättrad styrning och uppföljning av både butiker och lager, vilket har gett en mycket positiv effekt. Samtidigt bröt corona ut och försäljningen i hela dagligvaruhandeln ökade. Det känns bra att vi har vänt utvecklingen för bolaget och kan redovisa ett positivt resultat på 108 miljoner kronor. Men samtidigt är vi bara i början på vår resa, säger Håkan Åkerström, vd på Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

Bergendahls har möblerat om en hel del i organisationen den senaste tiden och har bland annat en ny företagsledning på plats. 

Vi har ett nytt starkt team på plats och jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Bergendahls Food. Under detta verksamhetsår kommer vi bland annat öppna två nya City Gross butiker, Häggvik i november och Hyllie till våren. Vi satsar även på att utveckla vår grossistverksamhet och har också etablerat ett nytt affärsområde för externa kunder, säger Håkan Åkerström.

Annons