Betalbolaget säger upp över 500 tjänster: ”Inlett förhandlingar”

Tvingas rensa efter alla köp.

Efter flera förvärv ska nu betalbolaget Nets trimma organisationen. Enligt danska RetailNews kommer 565 anställningar att sägas upp, varav 115 i Danmark.

Hur många tjänster som kommer att avslutas i Sverige är dock oklart, meddelar bolaget när vi hör av oss.

Annons

Som en del av Nets tillväxtstrategi har vi under senare år förvärvat flera företag i Europa, och bara förra året gick vi från 2 500 till mer än 4 000 anställda. Detta har resulterat i att vi har ett antal överlappande roller och funktioner, och vi har nu inlett förhandlingar med fackföreningar i samband med uppsägningarna, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets, till Ehandel.

"Effektivitet är en nödvändighet"

Nets integrerade nyligen det svenska betalbolaget Dibs fullt ut i sin organisation. Men huruvida dessa tjänster berörs vet man alltså inte i dagsläget.

Det är för tidigt att säga exakt hur många positioner som kommer att påverkas i Sverige. Att driva effektivitet är en nödvändighet för oss för att behålla positionen som ledande betalningspartner gentemot våra kunder. Det möjliggör att vi förblir konkurrenskraftiga och frigör resurser för att investera i innovation och kapacitetsuppbyggnad, såväl organiskt som genom förvärv, säger Patrick Höijer.

LÄS ÄVEN: I dag går Dibs i graven: ”Vemodigt”

Annons