BGA nära tripplar e-handeln: “Älskar att dela vår framgång”

Tar in ny delägare.

E-handelsföretaget BGA Group meddelar nu sina siffror för 2020 och det är ingen liten omsättningsökning man bjuder på. Företaget går från 84,4 miljoner kronor 2019 till att förra året omsätta nära 170 miljoner (169,65).

Coronan har såklart haft en positiv påverkan på vår försäljning men även innan Covid slog till så låg vi på en årlig tillväxt på 100 procent. En till stor faktor för oss är att vi ifjol gick in på många nya marknader samt breddade vårt sortiment, berättar företagets vd Björn Andersson för Ehandel.

Annons

Trycker in pengar i ny personal

Och resultatet följer inte bara efter utan ökar ännu mer procentuellt. Från strax över en miljon 2019 till 3,58 miljoner kronor i fjol.

Anledningen till resultatförbättringen är att e-handel är en volymbransch, där hög volym skapar lönsamhet. Vi fortsätter dock att prioritera tillväxt framför hög lönsamhet och försöker trycka in så mycket pengar vi kan i ny personal och övriga tillväxtfrämjande åtgärder.

Räknar man endast på företagets nätförsäljning så steg den med över 170 procent. Från ungefär 50 miljoner till nära 137 miljoner kronor under 2020.

"Hoppas ta in ytterligare delägare"

I samband med att man stänger böckerna till ett mycket starkt 2020 så meddelar Björn Andersson att man har tagit in en ny delägare i bolaget. Det är lagerchefen som nu stigit ytterligare i graderna.

Olof Pålsbring rekryterades som kundtjänstchef när vi gick in i Norge med vår e-handel 2015. Han har senare gått över till lagerchef och är en av våra nyckelpersoner i vår snabba expansion. Med sitt enorma kunnande om företaget och höga arbetsmoral och ett intresse för både detaljer och helheten känns det jättekul att Olof nu kliver in som delägare och får en extra morot för sitt hårda slit, säger Björn Andersson och tillägger:

Jag älskar att kunna dela vår framgång med flera och hoppas ta in ytterligare delägare de närmaste åren.

Björn Andersson avslöjar samtidigt att den fina tillväxten fortsatt omhämmat under 2021, och det är inte oväntat e-handeln som drar.

Hittills i år har vi en ökning på 176 procent via e-handeln och siktar på att hela bolaget ska omsätta 350 miljoner för helåret 2021.

Annons

Annons