BHG köper e-handlaren – och bildar nytt bolag

Konsolidering och förvärv för lönsam tillväxt.

Jakten på lönsamhet går via konsolideringar och förvärv för BHG Group. Nu meddelar koncernen att man köpt e-handlaren Trendrum. Det samtidigt som de befintliga verksamheterna Hemfint och Outl1 konsolideras.

Tillsammans ska den nya trion bilda Hemfint Group, som under 2023 omsatte runt 800 miljoner kronor.

Annons

Vi fortsätter att implementera vår strategi att konsolidera verksamheter inom våra tre segment för att öka vår effektivitet och stärka vår konkurrenskraft framåt. Hemfint, Outl1 och Trendrum är alla värdebolag med liknande kundgrupper och affärsmodeller och vi ser synergieffekter med en sammanslagning, säger Gustaf Öhrn, vd för BHG Group, i en kommentar.

Samtliga tre varumärken kommer dock att finnas kvar var för sig, men supportfunktioner kommer att slås samman. Man kommer också kunna dra nytta av gemensamma inköp och över tid sammanslagning av lager och logistikflöden.

Genom konsolideringen slår vi ihop de tre bolagens backend, ökar effektiviteten och kan därmed stärka vårt kunderbjudande, säger Gustaf Öhrn.

Förvärvet av Trendrum sker från grundaren och man köper 67,5 procent av bolaget mot en köpeskilling om 32,5 procent av koncernens innehav i Arc E-Commerce AB (Outl1) och 16,3 procent av innehavet i Hemfint.

Annons