BHG säljer handlaren – för 70 miljoner: ”Viktig milstolpe”

Nya ägaren tredubblar sin verksamhet.

BHG Group gör det igen, konsoliderar alltså. Den här gången är det den nordiska DIY-verksamheten som står på tur och som går in under Bygghemma Nordic.

I samband med detta väljer man också att sälja en av sina handlare, den norska badrumsspecialisten Designkupp som driver VVSKupp.no.

Annons

Ny ägare blir Brødrene A & O Johansen A/S, som driver BilligVVS och LavprisVVS. Och köpeskillingen den landade på 70 miljoner norska kronor, alltså runt 69 miljoner svenska.

I vår resa att bygga Bygghemma Nordic till den starkaste positionen inom Home Improvement i Norden har vi beslutat att Designkupp AS inte är en strategisk tillgång för BHG. Våra investeringar i att skapa ett Nordic Power House genom Bygghemma Nordic fortsätter och försäljningen av Designkupp är en viktig milstolpe i den processen, säger Mikael Hagman, chef för affärsområdet Home Improvement på BHG, i en kommentar.

Men medan BHG alltså inte ser Designkupp, som omsatte 125 miljoner norska kronor med en EBIT-marginal på runt 3 procent, under 2023 så är det helt andra tongångar hos nya ägaren.

Förvärvet av VVSKupp.no tredubblar AO:s verksamhet i Norge och ökar AO:s skala. Genom att kombinera AO:s digitala expertis med det kompetenta lokala ledarskapet från VVSKupp.no ser vi fram emot att vidareutveckla VVSKupp.no såväl som AO:s befintliga webbutiker. Vi är glada att välkomna VVSKupp.no och det norska laget till AO, säger Niels A. Johansen, vd på AO.

Annons