Klart: Bianca och Teknikdelar kammade hem stora titlar

"Ett helt nytt sätt att bygga bolag".

Igår kröntes Stockholms främsta entreprenör, i en delfinal i EY:s tävling EY Entrepreneur Of The Year.

Den som tog hem titeln var entreprenören Märta Olausson med sin psykiatriska verksamhet Modigo AB samtidigt som Bianca Ingrosso, med bolaget Bianca Ingrosso AB, blev "Årets kvinnliga stjärnskott”.

Annons

Så här löd juryns motivering till Bianca Ingrosso:

Med ett helt nytt sätt att bygga bolag har årets vinnare skapat ett snabbfotat, vägvinnande företag där såväl omsättning som resultat utvecklats i ett rasande tempo. Kombinationen av ett starkt varumärke och stor räckvidd har lagt grunden för framgångarna.

Vinnarna röstades fram av juryn som bland annat bestod av Thomas EK, grundare av OBH Nordica, Kristina Lindhe, grundare av The Lexington Company AB och Pär Svärdson, grundare av Apotea.

Finalen för region Stockholm var den näst sista av totalt sex finaler som genomförs i Sverige under november månad.

Förra veckan vann Teknikdelar.se:s vd Talal Alshammari titeln "Årets manliga stjärnskott", i EY:s tredje deltävling Sydsveriges främsta entreprenör. Juryns motivering var följande:

Entreprenören började sin resa tidigt, efter att ha identifierat ett tydligt behov på marknaden. Han är en ”self made man” som har skapat sina egna förutsättningar.

Med starka visioner, samhällsengagemang och imponerande entreprenörskap, har han på kort tid byggt upp en betydande verksamhet och därtill arbetstillfällen. Ett engagemang för hållbarhet, tillhörighet och jämlikhet samt mod att fatta avgörande beslut i sitt företagsbyggande, genom väl identifierade samarbetspartners, har gett beundransvärda resultat.

Samtliga vinnare från de sex olika regionfinalerna kommer att tävla mot varandra i den stora Sverigefinalen, i Stockholm 2021. Den som då tar hem första plats som den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att få representera Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från 60 olika länder kommer att tävla om titeln som världens främsta entreprenör.

Annons

LÄS ÄVEN: Pär Svärdson ska representera Sverige – ”super-serieentreprenör”

Under 2020 var det Apoteas vd och grundare Pär Svärdson, som blev Sveriges representant i världsfinalen.

Annons