Biancas nya drag: Videoshopping – sminkar sig live

Testar nya funktionen.

Bianca Ingrosso prövar ett nytt försäljningsknep. Hon ska sälja sminkprodukter genom att live-sminka sig på Caia Cosmetics hemsida med start klockan 12 i dag, torsdag.

Live-videoshopping är ett relativt nytt fenomen i Europa, men är en av de hetaste trenderna på den asiatiska marknaden.

Annons

Jag ser live-videoshopping som ett innovativt och spännande verktyg för att förbättra kommunikationen med och komma närmare följare och kunder i vår digitala värld, säger Bianca Ingrosso i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Bianca Ingrosso: ”Vi har sålt över 100 000 produkter”

Bambuser blev nyligen först i Europa med att lansera den nya funktionen och modemärket NA-KD stod för premiären.

Livestreaming ger oss möjlighet att inte bara visa upp produkter på ett nytt sätt utan även addera mervärde genom att inspirera våra kunder med de senaste trenderna och ge stylingtips från våra experter, sa Björn Bergström, Head of Expansion på NA-KD, då.

Nu är det alltså Caia Cosmetics tur att testa Bambusers live-videoshopping och se om det blir en hit även här i Sverige.

Caia Cosmetics är precis den typ av varumärke vi haft i åtanke när vi utvecklade Live Video Shopping. Skönhet är ett segment där recensioner och rekommendationer är avgörande för kunderna vid inköp av nya produkter. Att se ett läppstift på en person här och nu, jämfört med att fatta beslut utifrån en bild kan vara avgörande för att nå hela vägen fram till köp. Skönhetskunden är van vid tutorials och live ,där vi nu ger dem en transparent dialog direkt med varumärket, säger Maryam Ghahremani, vd på Bambuser.

LÄS MER: Svenska modeässen först i Europa med videoshopping

Annons
Annons