Biltemas miljardsatsning: ”Tar viktiga steg”

"Företagets mest lönsamma investering".

Solceller på lagret har blivit det nya svarta inom e-handeln och logistikbranschen. Ett viktigt steg i hållbarhetsarbetet och titt som tätt dyker det upp nya anläggningar som säger sig vara en av Nordens största solcellsanläggningar. Biltema vill inte vara sämre.

LÄS ÄVEN: Biltema bygger nytt varuhus – efter lång kamp

Annons

I Biltemas fall rör det sig däremot inte om en enda stor anläggning med solpaneler på taket. Utan ett helt batteri. Kedjan är nämligen i full gång med att installera solceller på ett stort antal av sina varuhus och lager, med slutmålet att installera 1 miljon kvadratmeter solceller.

Tack vare varje genomförd installation kan vi minska våra kostnader för el betydligt. Installationen av solceller är företagets mest lönsamma investering, samtidigt som det tar viktiga steg mot hållbarhet, säger Adelina Voci, vice vd på Biltema, i en kommentar.

Ska bli självförsörjande

Det hela inleddes som ett pilotprojekt i Danmark 2019 och i augusti 2022 sattes spaden i marken, förlåt taket, på allvar. Biltema inledde då sin största miljöinvestering i koncernens historia. En investering i miljardklassen med målet att bli självförsörjande på el.

Biltema har i dag cirka 140 varuhus runt om i Norden, och för närvarande är drygt 30 varuhus utrustade och inkopplade. Varje vecka installeras ytterligare fyra till fem varuhus och lager.

Detta projekt är ett bevis på att både lönsamhet och hållbarhet kan gå hand i hand, säger Adelina Voci.

LÄS ÄVEN: Biltema bromsar in – bygger nya varuhus: ”Uppgraderar”

Annons