Björn Borg tar kategorin i egna händer: ”Med omedelbar verkan”

Efter rekonstruktionen.

Björn Borg meddelade nyligen att deras leverantör av skor fått ansöka om rekonstruktion. Då berättade företaget att man redan tidigare funderat över att ta över skokategorin i egen regi. Och nu sätter man den planen i verket.

Björn Borg har idag beslutat att säga upp licensavtalet med Serve & Volley B.V med omedelbar verkan. Beslutet innebär att Björn Borg tar hem all design, produktutveckling och distribution av skor i egen regi, skriver företaget.

Annons

Detta är dock inte ett helt nytt område för Björn Borg som redan tidigare hanterar distributionen i Sverige, Danmark och Finland. Men nu inkluderar man alltså även hela Europa.

LÄS ÄVEN: Björn Borgs 76-miljonerskategori i trubbel: “En överraskning“

När Björn Borg tidigare meddelade rekonstruktionen för Serve & Volley B.V så avslöjade man samtidigt att skodelen av verksamheten omsatte cirka 76 miljoner kronor 2022. Siffran för 2023 var tydligen 73 miljoner kronor.

Björn Borgs bedömning är att det kommer att bli en bra övergång, från arbetet med en licenspartner till en integration i den egna verksamheten. Björn Borg påbörjar nu arbetet med att skapa 2025 års kollektion i egen regi, meddelar varumärket.

Max 5 miljoner kronor

Vår- och höstkollektionerna för 2024 kan dock påverkas av förändringarna.

Björn Borgs nuvarande bedömning är att den maximala påverkan detta kan ha på resultatet är en negativ påverkan om 5 miljoner kronor på Björn Borg-koncernens resultat (EBIT) 2024.

Övertagandet av skoverksamheten förväntas samtidigt ge betydande framtida tillväxtmöjligheter, meddelar företaget.

Annons
Annons