Black Friday minskar i betydelse – starkare rea på söndagen

27 respektive 26 procent.

Flertalet e-handlare valde att ha Black Week-kampanjer som pågick i en vecka eller mer, samtidigt som andra nöjde sig med att "bara" kampanja under helgen. Antalet butiker som bara hade rea på fredagen verkade i år vara försvinnande litet och nu står det klart att fredagen i sig till och med har tappat sin position som veckans enskilt starkaste dag.

Enligt nya siffror som Pricerunner har tagit fram var reorna nämligen lika omfattande under Black Friday som under gårdagen, den 1 december. I själva verket var den samlade rean till och med mer omfattande på söndagen jämfört med fredagen.

Annons

Vår statistik visar att reorna är lika stora idag som på Black Friday. I dag är 27 procent av alla produkter nedsatta i pris jämfört med 26 procent på Black Friday. Den genomsnittliga rabatten är 17 procent i dag. Det är obetydligt lägre än på Black Friday då den genomsnittliga rean var 18 procent. Det är perfekt att handla julklappar på första advent, kommenterade Nicklas Storåkers, vd PriceRunner, i ett pressmeddelande som skickades ut under gårdagen.

LÄS ÄVEN: Bluffrea på Black Friday: "Kan se misstänkta mönster"

Pricerunner har jämfört priserna på 33 000 populära produkter från 50 av de största butikerna. Hemmabiopaket (- 34 procent). kastruller och stekpannor (- 31 procent) och handverktyg (- 30 procent) var de kategorier som enligt jämfötresesajten hade störst prissänkningar i helgen.

Inom vissa segment har reorna till och med blivit större jämfört med Black Friday. Det kan bero på att produkterna hittills inte har sålt så bra, säger Storåkers.

Kategorier med största prissänkningar (snittrabatt på prissänkta varor)

1. Hemmabiopaket -34 %
2. Kastruller och stekpannor -31 %
3. Handverktyg -30 %
4. Playstation 4-spel -30 %
5. Barnkläder -29 %
6. Spishällar -26 %
7. Camping och friluftsliv -25 %
8. Högtalare -25 %
9. Barnskor -25 %
10. Smink -25 %

Kategorier med högst andel nedsatta varor (andel produkter på rea)

1. Receptfria läkemedel 74 %
2. Elcyklar 68 %
3. Hälsokost och kosttillskott 63 %
4. Smink 62 %
5. Naglar 61 %
6. Cyklar 60 %
7. Hårprodukter 59 %
8. Hygienartiklar 56 %
9. Hudvård 55 %
10. Hårstylers 53 %

Annons

(Källa: PriceRunner)

Annons