Black Week hos Nordic Nest: ”Räknar med 55 000 order”

40 procent upp i början av veckan.

I dag trillade de första Black Friday-rapporterna in och vi har nu fått flera indikationer på att ökningen i år kanske inte blev som förväntat, och dessutom betydligt lägre än tidigare år.

LÄS ÄVEN: Rekordsvag ökning för Black Friday: "Definitivt ett trendbrott"

Annons

Men även om luften verkar ha gått ur e-handeln i stort så är det fortfarande en rejäl ökning vi pratar om. Under gårdagen hörde flera e-handlare av sig och vittnade om nya rekord.

Ett av bolagen som av allt att döma ser ut att få en riktig rekordhelg är Nordic Nest, före detta DesignOnline. Företagets vd Bank Bergström berättade under gårdagen för Ehandel att måndag till fredag hade inneburit en ökning på 40 procent jämfört med motsvarande dagar förra året.

Vi har jobbat väldigt hårt de senaste veckorna med att trimma in alla processer på vårt nya lager och det är häftigt att se hur mycket vi har fått på plats. Just nu har vi en produktionshastighet som ligger långt över effektiviteten vi hade på vårt gamla lager, konstaterar han, och fortsätter:

På hela veckan så räknar vi med att få in 55 000 order.

LÄS ÄVEN: 250 000 varor flyttade senare - nu är Nordic Nests nya lager igång

Av de 55 000 order som Nordic Nest räknar med att få in under hela Black Week, beräknas mellan 36 000 och 37 000 komma in nu i helgen, det vill säga efter Black Friday. Och företaget har inte direkt sparat in på personalresurserna.

Vi har anställt rejält med personal, inför högsäsong har vi anställt cirka 100 personer extra. Så totalt antal anställda har ökat från cirka 120 förra året vid den här tidpunkten till cirka 210 i år.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!