Blev Årets E-handel 2023 – nu går de i konkurs

Meddelar beslutet på sin hemsida.

Villahome såg ut att ha framtiden för sig. E-handlaren omsatte 6,5 miljoner lönsamt under första riktiga verksamhetsåret, 2022. De blev dessutom belönade med priset Årets e-handel i kategorin "Hem & Inredning" i konkurrens med betydligt mer välkända Royal Design och Nordic Nest.

Familjeföretaget grundades av bröderna Anton och Linus Ekström, tillsammans med pappa Thomas och trion såg framför sig ett framgångsrikt 2023.

Annons

Enligt prognosen för 2023 ser vi stor potential för fortsatt ökad tillväxt, sade e-handelschefen, Anton Ekström, när vi pratade med honom i mars i år.

Den långsiktiga målsättningen var att bli ett av Sveriges största byggvaruhus online. Men istället har man nu lämnat in en konkursansökan. Vid ett besök på bolagets webbutik möts man av meddelandet:

Tillfälligt stängt. Med detta meddelande vill vi informera er om att Villahome Sverige AB har ansökt om konkurs. Mer information kommer att delges under veckan.

Orsakerna bakom beslutet har alltså inte kommunicerats officiellt. Bolagets soliditet sjönk dock från 26 till 10 procent under 2022.

Jens Liif, Kaliber Advokatbyrå, har utsetts till konkursförvaltare.

Ehandel söker Villahome.

Annons