Bokjätten gör succé online: ”Förbereder inför julhandeln”

"Arbetar intensivt".

Industrigruppen Volati, som äger bland annat Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play, presenterar sitt tredje kvartal samt siffrorna för perioden januari till och med september. Totalt för koncernen ökade omsättningen 7 procent under kvartalet, och landade på 1,8 miljarder kronor. Resultatet efter skatt vände från förlust till vinst, från minus 225 miljoner kronor i fjol till plus 322 miljoner kronor i år.

Under perioden januari till september steg koncernens omsättning också med 7 procent och landade på 5,3 miljarder kronor. Resultatet gick från minus 166 miljoner kronor, till plus 224 miljoner.

Annons

Bolagets affärsområde Akademibokhandeln, där Bokus och Bokus Play också ingår, har ökat både omsättning och resultat under kvartalet.

Onlineförsäljningen i de digitala kanalerna hos Bokus.se, Akademibokhandeln.se och Bokus Play ökade med 20 procent, jämfört med samma period förra året. Nu står affärsområdet för 45 procent av kvartalets totala försäljning.

Omsättningen ökade från 416 miljoner kronor förra året, till 427 miljoner i år. Rörelseresultatet (EBITA) ökade med 38 procent och landade på 25 miljoner kronor.

Affärsområdet har under perioden lyckats möta ett minskat antal kunder i de fysiska butikerna med justeringar i bemanningen och har därmed sänkt de löpande kostnaderna för att balansera den lägre omsättningen. Samtidigt som antalet besökare i de fysiska butikerna börjar stiga avvecklar vi det statliga korttidspermitteringsstödet, skriver bolaget i rapporten.

Akademibokhandeln arbetar intensivt med förberedelserna för att leverera en säker och positiv upplevelse för alla kunder i våra butiker under den viktiga julhandeln.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!