Bokjätten köper franchisebutiker: ”Ett stort beslut”

"Stärker vårt butiksnät än mer".

Bokusgruppen köper upp sex franchisebutiker, som nu istället kommer att bli centralägda av Akademibokhandeln. Det handlar om Bok & Co:s butiker i Stenungsund, Kongahälla, Kungälv, Partille, Lerum, samt Järntorget och Olskroken i Göteborg.

Bok & Co har drivit butiker på franchisebasis för Akademibokhandeln sedan 1970-talet i Göteborgsområdet. Och de omsatte 60 miljoner kronor lönsamt under 2023.

Annons

Vi är väldigt glada över att vi förvärvat dessa butiker, det stärker vårt butiksnät än mer och gör att vi kan säkra långsiktig närvaro på flera viktiga platser. Matilda Ahlgren och alla medarbetare på Bok & Co har drivit dessa butiker med stort engagemang och nu fortsätter vi att förvalta det fantastiska arbetet, säger Maria Edsman, vd på Bokusgruppen, i en kommentar.

Förvärvet innebär att Akademibokhandeln nu består av 77 stycken centralägda butiker, 18 franchisebutiker, och en e-handel.

Avtalet tecknades den 20 juni och den 1 juli lämnar Matilda Ahlgren, som ägt Bok & Co sedan 90-talet, över verksamheten till koncernen.

För mig är det viktigt att butikerna lever vidare med bra förutsättningar. Med stor tillförsikt lämnar jag nu över stafettpinnen till Bokusgruppen och känner mig helt trygg i att de kommer att fortsätta utvecklas. Det har varit ett stort beslut för mig, men jag är övertygad om att detta är det bästa för butikernas framtid, säger Matilda Ahlgren, ägare och vd på Bok & Co.

Annons