Bokjätten omsatte 1,8 miljarder – “starkaste någonsin”

“En vändning för Bokus Online”.

Bokusgruppen, som inkluderar Bokus och Akademi­bokhandeln, summerar nu 2023 med ett sista kvartal som ökade med hela 7,5 procent och där omsättningen landade på 665 miljoner kronor.

Det är mycket glädjande att konstatera att det fjärde kvartalet 2023 blev Bokusgruppens starkaste kvartal någonsin, med en omsättningsökning på 7,5 procent och ett EBITA-resultat som ökade med hela 35,8 miljoner kronor, motsvarande 47,8 procent mot föregående års sista kvartal, kommenterar företagets vd Maria Edsman.

Annons

Tillväxten för hela 2023 var inte lika stark men det blev ändå en tillväxt på 2,7 procent. Bokus sålde för totalt 1,87 miljarder i fjol.

Med det starka fjärde kvartalet kan vi summera ett år där omsättningen ökade med 2,7 procent, bruttomarginalen med 2,0 procentenheter och EBITA med 21,7 procent. Vi nådde dessutom vårt finansiella mål om en EBITA på 6,0 procent och förbättrade det justerade operativa kassaflödet med 102,5 miljoner kronor.

Och goda nyheter råder även gällande e-handeln som verkar blomstra på flera håll.

Samtidigt accelererade Akademi­bokhandeln Online den positiva trenden och omsättningen ökade med hela 24,8 procent. Som helhet är det en fantastisk avslutning på året för Akademi­bokhandeln, vilket är ett kvitto på styrkan i vårt omnikanalerbjudande. Allra mest glädjande är dock att det fjärde kvartalet innebar en vändning för Bokus Online, som sedan pandemin sett en tillbakagång i försäljningen, med en omsättningsökning om 8,9 procent, kommenterar Maria Edsman.

Annons