Idag: Bokusgruppen nu på börsen: “Ett nytt kapitel i vår resa”

“Vi har uppnått en viktig milstolpe i dag”.

I april stod det klart att ägaren Volati skulle börsnotera Bokusgruppen, som inkluderar Bokus och Akademibokhandeln, och därmed dela ut samtliga aktier i gruppen till Volatis stamaktieägare. Efter genomförd utdelning hade Bokusgruppen över 9 000 aktieägare.

LÄS ÄVEN: Bokus ska till börsen – gruppen backar med sju miljoner

Annons

Den 3 juni fick man godkänt för notering på Nasdaq First North och idag är det dags, meddelar Bokusgruppen. Handeln i företagets aktie på Nasdaq First North Premier Growth Market inleds idag under kortnamnet BOKUS.

Vi har uppnått en viktig milstolpe i dag och inleder samtidigt ett nytt kapitel i vår fortsatta utvecklingsresa. Som fristående företag får vi bästa möjliga förutsättningar att ta en tydlig position på marknaden och öka tillväxttakten i våra digitala kanaler. Med vår branscherfarenhet och stabila grund av starka varumärken står Bokusgruppen väl rustat att leverera på vår strategiska plan för att skapa ytterligare värde för våra aktieägare, säger Maria Edsman, vd för Bokusgruppen, i samband med noteringen.

Företagets mål är nu att öka omsättningen med 10 procent per år, under de närmaste 3-5 åren. Omsättningen under det första kvartalet låg på 462 miljoner kronor med ett minusresultat på sju miljoner.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!