Bonti-ägaren förvärvar konkurrent – och rekryterar vd:n

"Kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt".

Royal Baby Group förvärvade och tog Bonti ur dess rekonstruktion. Nu lägger de vantarna på ännu en babyaktör, nämligen Köpbarnvagn, som har en fysisk butik i Karlstad samt e-handel i Sverige och Norge.

Bolaget grundades 2003 och har de senaste åren ägts och drivits av entreprenören Johan Larsson. Det är nu han som säljer samtliga aktier till RBG.

Annons

Men det betyder inte att han kliver åt sidan. Faktum är att han nu istället kommer att bli vd och koncernchef för hela Royal Baby Group.

Jag ser verkligen fram emot vår fortsatta gemensamma resa, Bonti och Köpbarnvagn kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och vi ser fram emot att tillsammans med kunder, medarbetare och leverantörer realisera alla synergier, säger Johan Larsson.

Det innebär att Björn Wiklander, som varit både operativ chef och vd för Bonti helt enkelt lämnar sin post.

Det har inte varit ett enkelt beslut att lämna Bonti men det känns tryggt att lämna över bolaget till Johan och teamet, säger han i en kommentar.

Anledningen till varför man ville lägga till just Köpbarnvagn i portföljen förklarar ordföranden Erik Wikström så här:

Bonti och Köpbarnvagn är en riktigt bra match, 5llsammans kommer vi kunna öka vårt fokus på lönsamhet och säkerställa fullgod varuförsörjning i alla led. Att vi i samband med förvärvet får till en internationell expansion för RBG är också välkommet och ett led i vår lönsamhetsstrategi.

Annons