Boozt fortsätter att växa – investerar 500 miljoner i nytt lager

"Ser med tillförsikt på vår prestation".

De är redan en av de i särklass största e-handlarna i Sverige, men trots det fortsätter Boozt att växa. När modejätten visade upp siffrorna för sitt första kvartal hade omsättningen ökat med 6 procent, till 1,6 miljarder, under perioden.

Men sedan blev det ömsom vin, ömsom vatten. Rörelseförlusten ökade nämligen från -2 till -3 miljoner kronor. Rörelsemarginalen landade därmed på -0,2 procent.

Annons

På sista raden vände man däremot en förlust på -5 till en vinst på 2 miljoner kronor.

Även om marknadsförutsättningarna har varit fortsatt utmanande under början av 2024 ser jag med tillförsikt på vår prestation under årets första kvartal. Trots situationen lyckades vi förbättra omsättningen på alla våra stora marknader. Förbättringen uppnåddes trots begränsad tillgång till kampanjinköp, vilket hade stor positiv inverkan på första kvartalet föregående år. Även tidpunkten för när påsken inföll hade också negativ inverkan, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, i en kommentar.

Samtidigt passade även e-handlaren på att berätta att man gör en investering på 500 miljoner kronor i en ny lageranläggning, som ska ligga i anslutning till det nuvarande lagret i Ängelholm.

Den kommer att mäta 25 000 kvadratmeter och även ha möjligheten att expandera i framtiden.

Expansionen av lagerutrymme och orderhanteringsautomatisering kommer att genomföras modulärt och förväntas installeras under perioden 2025 till 2027, för att stötta tillväxt och produktivitetsförbättringar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med den nya anläggningen ska man kunna hantera en nettomsättning på 15 miljarder kronor, att jämföra med de 10 till 11 miljarder man kan hantera i dag.

Bolaget har också säkrat tillgång till en tomt i anslutning till den nuvarande anläggningen, något som gör att man har 140 000 kvadratmeter ytterligare att växa på, om behovet skulle uppstå.

Annons
Annons