Klart: Boozt gör en dubbelnotering – 803 miljoner till allmänheten

"Agerar på attraktiva tillväxtmöjligheter".

För två veckor sedan meddelade modeföretaget Boozt att man vill öka sin närvaro på aktiemarknaden. Bolaget är redan noterat på Stockholmsbörsen men nu var siktet inställt på börsen i Köpenhamn, Nasdaq Copenhagen.

LÄS ÄVEN: Boozt vill börsnoteras en andra gång: ”Tydligt steg framåt”

Annons

Boozt lovade att om noteringen blir verklighet kommer man att genomföra ett erbjudande till allmänheten i Danmark. Nu offentliggör modebolaget ett erbjudande om upp till 803 miljoner danska kronor, i samband med sin notering. Erbjudandet riktas till allmänheten samt till institutionella investerare i Danmark.

För att stärka vår beredskap att agera på attraktiva tillväxtmöjligheter som kan komplettera vår huvudsakliga prioritet, organisk tillväxt, så erbjuder vi nya stamaktier. I samband med detta så gör vi även en dubbelnotering i Danmark, vilket vi tror kommer stärka vår varumärkesmedvetenhet i den marknad som för oss har presterat starkast, säger Hermann Haraldsson, medgrundare och vd för Boozt, i ett pressmeddelande.

Sedan Boozt tillkännagav avsikten att noteras i Danmark för några veckor sedan har ledningen fått väldigt god respons och styrelsen ser fram emot att välkomna många nya Danska investerare till Boozts nordiska tillväxtresa, tillägger Henrik Theilbjørn, styrelseordförande för Boozt.

Handeln på Nasdaq Copenhagen förväntas starta den 24 november.

Annons