Började sälja hos Bygghemma – ökade resultatet med miljoner

Tillbaka efter datorviruset.

Efter ett verksamhetsår präglat av datorvirus och bolagsförsäljningar, kunde e-handelsföretaget Zidcore efter 2017/2018 rapportera en relativt svag tillväxt och ett tapp i resultatet. Under samma år passade Zidcore, som bland annat driver Lastexperten.se och Traningsmaskiner.com, på att sälja två av sina butiker. Det rörde sig om Husochstuga.se och Zitewear.com, som båda gick till Bygghemma Group. 

LÄS ÄVEN: E-handlare drabbades av datorvirus - då sjönk resultatet

Annons

Omsatte 80 miljoner

Och av allt att döma var försäljningen ett lyckat drag. I Zidcores färska bokslut framgår det nämligen att bolaget ökade sin omsättning under verksamhetsåret 2018/2019, trots att antalet nätbutiker alltså var färre än tidigare.

Under det gångna året, som för Zidcores del tog slut den 30 april i år, omsatte bolaget 80 miljoner kronor. Det kan jämföras med 76,4 miljoner året innan. Dessutom har resultatet ökat från förra årets 676 000 kronor till 3,1 miljoner, vilket ligger mer i linje med hur resultatet har sett ut de senaste åren. 

Zidcore har under året fortsatt att ta marknadsandelar på samtliga marknader, skriver företaget i sin rapport. 

"Tillgång till en ökad kundmassa"

Under det gångna året har Zidcore, som numera har sex nätbutiker, bland annat breddat sitt sortiment och etablerat samarbeten med nya leverantörer, vilket uppges ha haft en positiv inverkan både på trafiken och antalet beställningar. 

Sedan affären förra året har Bygghemma Group och Zidcore inlett ett samarbete, som går ut på att Zidcores sortiment numera säljs på Bygghemma.se. 

Zidcore får på det sättet tillgång till en ökad kundmassa och en delvis annan målgrupp och kan på det sättet få en ökad räckvidd och möjlighet att ta marknadsandelar.  

LÄS ÄVEN: Zidcore slog 74 miljoner - nu väntar expansion till Europa

Annons
Annons