Boxbolaget till ytterligare en tysk jättestad – ”når tre miljoner”

Apotekskedjan banar "autobahn" för ny stad.

Instabox gillar Tyskland. I våras gjorde bolaget sitt intåg i Berlin, med sina paketboxar. Och det har gått så pass bra att det nu är dags att bege sig till landets näst största stad. Vi pratar förstås om den stora hamnstaden Hamburg.

Men låt oss backa bandet lite först. Det var nämligen i april i år som Instabox inledde ett samarbete med den tyska apotekskedjan Budni. Och kort därefter ställdes de första paketboxarna ut i Berlin. Och nu är det dags för totalt ytterligare 19 boxar fördelat på flera Budni-apotek, men den här gången placeras de ut i Hamburg.

Annons

Vi är glada att kunna meddela att vi expanderar till Hamburg genom vårt partnerskap med Budni. Att kunna erbjuda våra snabba, flexibla och fossilfria leveranser till nästan tre miljoner konsumenter i Hamburg är en milstolpe för oss, kommenterar David Lundqvist, Chief Commercial Officer på Instabox.

Budbee-dealen inom räckhåll

Instabox och Budbee meddelade nyligen att de ska bli ett – genom att bilda det gemensamma bolaget Instabee. Men för att affären slutgiltigt ska bli verklighet måste den godkännas av Konkurrensverket. Ett beslut från myndigheten väntas under hösten.

LÄS ÄVEN: Budbee och Instabox slås ihop – bildar ny koncern värd 18 miljarder

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!