Branden blev dödsstöten – nu försätts bolaget i konkurs

"Förutsättningarna har ändrats dramatiskt".

Modekedjan, tillika e-handlaren, Best of Brands har gjort sitt. MBRS Group väljer att försätta bolaget i konkurs, efter att butiken i Sickla Köpcenter drabbats av en brand.

Efter branden den 18 maj står det nu klart att de ekonomiska effekterna av branden kraftigt påverkar våra möjligheter att driva verksamheten vidare. Ibland får man med ödmjukhet inse att verkligheten inte alls blir som planerat eftersom förutsättningarna ändrats dramatiskt, och då är det enda ansvarsfulla att agera därefter, kommenterar Claes Jonsson, ordförande i ägaren MBRS Group, beslutet.

Annons

Ett tungt slag för MBRS Group, som så sent som i höstas förvärvade modeaktören. De har sedan tidigare även Odd Molly och We Are Spin Dye under samma paraply.

Branden i Sickla-butiken orsakades av elinstallationer utanför lokalen och medförde både svåra rök- och vattenskador. Nu gör koncernen bedömningen att det inte är värt att öppna butiken på nytt och starta om verksamheten.

Styrelse, ledning och medarbetare har gjort sitt yttersta för att rädda verksamheten, men vi tvingas nu konstatera att stora värden gått förlorade, som inte kommer kunna ersättas fullt ut från annat håll. Jag vill särskilt tacka vår personal vilka mycket lojalt ställt upp i ur och skur, inte minst efter branden, säger Andreas Andrén, tillförordnad vd.

Konkursen är den andra på kort tid för MBRS Group. Tidigare i år gick även den klassiska e-handeln Campadre samma öde till mötes.

LÄS ÄVEN: Därför gick Campadre i konkurs: ”Vi har inte råd att hoppas”

Annons