Bubbleroom går all-in på Autostore i nya lagret: ”Stärka positionen”

Flyttar in nästa år.

Under sommaren kom beskedet att Bubbleroom bygger ett nytt huvudkontor, distributionscenter och en fotostudio i Borås. En fastighet på 20 500 kvm som ska stå klar under 2022.

Nu står det också klart att man investerar i Autostore som leverantör för den automatiserade lagerlösningen, vilken Element Logic levererar.

Annons

Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa och vi är glada att kunna erbjuda Bubbleroom ett modernt logistikcenter. På oss ställer det krav att leverera i tid och se till att igångsättningen och den löpande driften fungerar på bästa möjliga sätt, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic, i ett uttalande.

Totalt innehåller lösningen 40 plockrobotar och 41 000 bins, 12 karusellbortar och ett conveyor- och sorteringssystem. Totalt ska systemet kunna hantera över 1100 orderrader i timmen. Det kommer även att skalas upp i takt med tillväxten.

Ansvariga för etablering och drift av fastigheten är CH Square och Logent.

Vi är övertygade att med den nya lösningen på plats kommer Bubbleroom vara riktigt konkurrenskraftiga att stärka den ledande positionen inom sin nisch, säger Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent.

Annons