Bubbleroom varslar 31 anställda – ”enorma konsekvenser”

Kraftigt försäljningstapp.

Coronakrisen har inte bara slagit hårt mot den fysiska handeln, utan även e-handeln ser ut att drabbas i allt högre utsträckning.

I dag står det klart att Bubbleroom har fått varsla 31 av cirka 80 anställda på grund av minskad försäljning. Det rapporterar Borås Tidning. Redan när coronaviruset bröt ut i Kina tidigare i år upplevde Bubbleroom, precis som flera andra modeföretag, problem i sin produktion. Och det ska nu ha följts av ett kraftigt försäljningstapp i mars månad.

Annons

LÄS ÄVEN: I virusets spår: Modejättarna kan tvingas till drastiska åtgärder

Bubblerooms vd Ville Kangasmuukoo Nordström uppges ha sagt till Borås Tidning att han inte hade något annat val än att varsla personal. Medarbetarna ska ha meddelats om situationen i slutet av förra veckan.

På några dagar och veckor har jag fått uppleva hur vår tillväxtresa abrupt stannat av och fått uppleva hur ett osynligt virus fått sådana enorma konsekvenser, skriver Kangasmuukko Nordström till tidningen.

LÄS ÄVEN: Bubbleroom ökar med 100 miljoner men vänder till röda siffror

Bubblerooms e-handel kommer att vara öppen under tiden som förhandlingar pågår. Målet är att samtliga medarbetare ska kunna återanställas i ett senare skede.

MISSA INTE UPPFÖLJNINGEN: "Tuffaste veckan för mig som VD under mina fem år på Bubbleroom"

 

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!