Budbee lanserar i Norrland – pikar Postnord: ”Extra viktigt för oss”

Rullar in i fyra städer på ett bräde.

Last mile-speditören Budbee letar sig norrut i landet. Den här gången lanserar man i Sundsvall, Östersund, Luleå och Umeå och lovar leveranser med fossilfritt och förnybart bränsle även här. Bolaget drar igång verksamheten för sina leveranser under april.

Vi ser nu exempel på e-handlare som väljer att avsluta sitt samarbete med de traditionella spelarna som inte erbjuder fossilfria leveranser, varför det blir extra viktigt för oss att expandera så vi når de kunder som tidigare endast haft traditionella alternativen, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee.

Annons

Han syftar på Lyko, som under förra veckan meddelade att de bryter med Postnord och Schenker i Sverige av just den anledningen.

"Efterfrågan har varit stor"

Budbee kommer i och med lanseringen också etablera en terminal i vardera stad och totalt ska lanseringen innebära 70 arbetstillfällen mot slutet av året.

Utöver att kunna erbjuda moderna e-handelsupplevelser till fler samt nya arbetstillfällen, ser vi fram emot att kunna hjälpa lokala e-handlare. Efterfrågan från dem har varit stor och vi kommer hjälpa dem att öka trafiken till sina butiker samt stärka deras erbjudande gentemot slutkonsument, säger Pontus Håstlund.

LÄS ÄVEN: Därför kunde Lyko bryta med fraktjättarna: "Hoppas fler hänger på"

Annons