Bugg i butiken – kund köpte 27 Tesla-bilar för mycket

Depositionskostnad: 100 euro per bil.

28 bilar av märket Tesla. Det var vad en man i Tyskland av misstag nyligen råkade beställa när han egentligen bara var ute efter en bil, rapporterar sajten DriveTribe.

Enligt uppgift var planen att beställa en ny bil för att ersätta familjens gamla SUV, som hade börjat sjunga på sista versen. På grund av en teknisk bugg i Teslas e-handel hände dock ingenting när kunden tryckte på "confirm" i checkouten, varför han inte trodde att köpet hade gått igenom. Proceduren upprepades därför ett antal gånger under de följande två timmarna. När kunden i fråga hade försökt genomföra sitt köp 28 gånger lyckades det plötsligt, och då visade det sig dessutom att samtliga försök hade lyckats.

Annons

Kunden hade då köpt på sig 28 Tesla-bilar till en total kostnad av 1,4 miljoner euro, eller 14,7 miljoner kronor. Varje köp innebar dessutom en depositionsavgift på 100 euro som kunden inte kunde få tillbaka.

Katastrofen var med andra ord ett faktum, men saker och ting uppges ha löst sig när den ofrivillige storkonsumenten fick tag i Tesla. Alla beställningar annullerades och kunden slapp betala depositionskostnaden på totalt 2 800 euro. Istället uppmanades han av Tesla, som också själva märkt att något inte stod rätt till med tekniken, att lägga en ny beställning på bilen han var ute efter.

LÄS ÄVEN: Tesla backar och höjer priserna - blir inte renodlad e-handlare

Annons