Butikshandel tillåten igen – då låser H&M 8 butiker för gott

Ett hundratal anställda berörs.

I mars beslutade Italien att försätta hela landet i karantän på grund av coronaviruspandemin. Alla offentliga sammankomster ställdes in, restauranger fick begränsade öppettider, skolor och universitet stängdes och alla uppmanades att stanna hemma. Givetvis påverkades även handeln av restriktionerna i landet och den svenska modekedjan H&M var en av de aktörer som berördes.

H&M stängde då alla sina 181 butiker i Italien. Men nu har samhället börjat att sakta gå tillbaka till en mer normal vardag och ett datum då kläd- och skobutiker återigen kan öppna har satts upp. Det rapporterar Habit.

Annons

LÄS ÄVEN: H&M har stängt 181 butiker: ”Säkerheten högsta prioritet”

Den 18 maj är dagen då H&M kommer att kunna slå upp portarna till sina butiker i Italien igen, men på nya villkor.

Alla kunder och likaså butikssäljarna måste hålla minst en meters avstånd till varandra och bära skyddshandskar och munskydd. Butikerna måste även städas två gånger om dagen och provade kläder måste desinficeras innan de hängs ut i butiken igen.

De butiker som har möjlighet ska även ha en separat ingång och en separat utgång, och lokaler som är mindre än 40 kvadratmeter får endast släppa in en kund i taget.

LÄS ÄVEN: H&M om butiksstängningarna: ”En extrem situation”

Den italienska tidningen Corriere della Sera rapporterar idag att H&M samtidigt ser över sitt butiksnät i landet och att det redan står klart att åtta av kedjans butiker inte kommer att öppna igen. Bland annat handlar det om två butiker i Milano där 70 medarbetare berörs.

De andra butikerna som inte kommer att få se dagens ljus igen ligger i Udine, Grosseto, Gorizia, Vicenza och Bassano del Grappa. Detta berör ett hundratal anställda.

Annons
Annons