Buyersclub rusar – VD:n avslöjar varför: ”Det vi gör är ovanligt”

Medlemmarna strömmar in hos e-handlaren.

Buyersclub är e-handlaren som lägger stor vikt vid medlemsintäkter. Användarna betalar en avgift på plattformen och får på så vis tillgång till låga priser.

Nu har bolaget, som dessutom är noterat, lagt Q3-siffrorna på bordet. Här kan vi läsa att man ökat omsättningen med hela 54 procent, till 10,2 miljoner kronor, jämfört med samma period förra året. En stor del i det är just medlemsintäkterna, som växte med 62 procent till 4,2 miljoner. De står alltså för lite under hälften av den totala omsättningen i dagsläget.

Annons

Vi hörde av oss till vd:n, Emil Henriksson, för att få svar på vad man gjort konkret för att få omsättningen att flyga.

Baserat på EAN-koder från vårt egna sortiment inhämtar vi konkurrenters prissättning och justerar automatiskt våra egna priser för att nå lägst pris när möjligt. Vi använder sedan datan om vår prisposition tillsammans med annan historisk data om varje enskild produkts tidigare konvertering, för att slutligen marknadsföra varje produkt med den rörliga marginalen i åtanke, säger han och fortsätter:

Resultatet är förenklat att vi marknadsför rätt produkter med korrekt spend, vilket ger fina resultat. Det vi gör är även ovanligt och ger oss en konkurrensfördel.

På tal om resultat. Där är det fortfarande en bit kvar innan man når svarta siffror. Förlusten krympte förvisso från -2,8 till -2 miljoner kronor, men en del arbete återstår innan man kan stoltsera med lönsamhet. Lyckas de avsluta året starkt finns det dock en möjlighet att man tar ytterligare kliv mot det målet.

Vi behöver komma upp en nivå i antalet betalande prenumeranter och omsättning för att inte bara med våra medlemsintäkter täcka bolagets fasta kostnader, vilket vi gör idag. Utan även önskad marknadsföring för fortsatt tillväxt. Historiskt har vi ökat både antalet prenumeranter och omsättning som mest under årets fjärde kvartal, så det ska bli spännande att se om vi är på en ny nivå redan efter årsskiftet, säger Emil Henriksson.

"Skadat även oss"

Positivt är i alla fall att kundanskaffningskostnaden sjunkit från 188 till 95 kronor per order. En mycket viktig minskning för att krympa de röda siffrorna snabbare, när försäljningen ökar.

Vad är det som gjort att den kostnaden sjunkit?

Skulle säga att det är en kombination av vårt ihärdiga arbete med att AB-testa konverteringen. Samtidigt som vi blir bättre på att marknadsföra rätt produkter automatiskt, baserat på många olika och rörliga datapunkter. Hänvisar även till mitt första svar här.

Annons

Vad har det ekonomiska klimatet haft för påverkan på er affär? 

Det är helt klart tacksamt att vara en e-handel som fokuserar på att ha oslagbara priser just nu. Med det sagt så är det svårt att AB-testa verkligheten och jag tror faktiskt att klimatet skadat även oss, avslutar Emil Henriksson.

Marknaden uppskattade Buyersclubs rapport och aktien har i skrivande stund ökat med 3,77 procent till 2,20 kronor.

Annons