Bygghemma julhandlar – köper svenskt e-handelsbolag

"Knutit till oss en specialist".

Bygghemma Group har köpt en tidig julklapp till sig själv. Koncernen förvärvar 100 procent av e-handelsbolaget Lindström & Sondén AB (LSBolagen.com) som säljer såväl vinkylar som utekök och range cookers. Bolaget har både egna varumärken och är agentur för några ledande europeiska varumärken.

Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av LSBolagen.com ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna märkesvaror för hem-, hushålls- och fritidsprodukter i Norden och Europa. Genom förvärvet av LSBolagen.com har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment av egna märkesvaror som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom sina nischer under de senaste åren, säger Martin Edblad, tf vd och koncernchef för Bygghemma Group, i ett pressmeddelande.

Annons

LSBolagen har haft en årlig tillväxt om 34 procent under de senaste tre åren och omsatte 2018 runt 100 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 6 miljoner kronor. Bygghemma Group meddelar att man kommer att driva vidare LSBolagen.com som en självständig enhet, att vd:n Carsten Juldorf blir kvar på vd-posten och att verksamheten fortsatt drivs från Ängelholm.

Vi är mycket glada att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment av egna märkesvaror och genom att få tillgång till Bygghemma Groups ledande nordiska plattform, säger Carsten Juldorf.

Annons