Bygghemma shoppar loss – här är deras kvitto senaste året

Snart äger de hela DIY-Sverige.

Årsredovisningen för Bygghemma Sverige AB har nu landat för 2021. Bolaget är en del av jätten BHG Group och äger flera av gruppens förvärvade bolag. Bland annat så avslöjas det i rapporten att man numera äger 100 procent av Polarpumpen, då man i maj i fjol förvärvade de resterande 49 procenten som man saknade.

BHG Group omsatte 12,6 miljarder i fjol och Bygghemma Sverige stod för 2,2 av dessa miljarder. Bygghemma Sverige AB kunde även visa upp ett positivt resultat på sista raden på 15,7 miljoner kronor.

Annons

Under året köpte man inte bara resterande aktier i Polarpumpen utan ökade ägandet i en rad bolag i den befintliga portföljen. Bygghemma köpte till exempel 97,5 procent av aktierna i HYMA Skog & Trädgård, något som tidigare avslöjats. I början av 2021 nallade man även 94,3 procent av Hafa Bathroom Group AB.

"Goda synergier"

Bygghemma ökade även på innehavet i Vitvaruexperten under flera tillfällen och slutade året på en ägarandel på 90,2 procent. Och där har man fortsatt köpa andelar under 2022. Vitvaruexperten har sedan flyttats över till ett nybildat koncernbolag vid namn VVEX Group AB. Efter en nyemission äger dock Bygghemma 84 procent av VVEX Group.

Bygghemma har även nästan köpt ut e-handeln Hemfint.se där man sedan i april 2022 äger 83,8 procent av bolaget bakom. Företaget äger numera även 98 procent av Camola ApS som bland annat står bakom bygghandeln Frishop.dk.

De nya dotterbolag och verksamheter som har tillkommit under de senaste åren förväntas genererar fortsatt goda synergier både avseende varuinköp och försäljning genom multikanal, samt effektivisering av övriga kostnader och därmed en för bolaget positiv tillväxt över tid, skriver Bygghemma i årsredovisningen.

Men Bygghemma har inte bara ätit upp allt större delar av e-handelssverige under året. Utan de har även gjort sig av med vissa saker. I början av 2021 sålde man av Linoleumkompaniet AB till Arredo Holding AB.

Annons