Byggjätten lanserar ny e-handel: ”Känns fantastiskt”

"Byggd utifrån byggmaterialhandelns specifika logistikutmaningar".

Byggjätten XL-Bygg förbereder sig inför lansering av sin nya e-handel. Sajten slår upp de digitala portarna om några veckor, i januari 2021.

LÄS ÄVEN: XL-Bygg och Bygghemma rullar ut gemensam e-handel

Annons

Planen är att erbjuda kunderna runt 30 000 artiklar online från start, varav 13 000 av dessa kommer direkt från företagets egna centrallager. På så sätt ska e-handelssajten komplettera utbudet i de fysiska butikerna.

Det här är en naturlig utveckling för oss och helt i linje med vår digitaliseringsplan för XL-Bygg. De allra flesta handlar online idag och vi har sett en kraftig tillväxttakt för e-handeln under de senaste åren, säger Carl Littlewood, kedjechef, i ett pressmeddelande.

Kunderna kommer även att få möjlighet att välja en valfri fysisk XL-byggbutik som utlämningsställe för alla e-handelsbeställningar. Men hemleverans eller utlämning till andra serviceställen kommer också att erbjudas.

Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en lösning som är anpassad efter kundernas behov, och som är byggd utifrån byggmaterialhandelns specifika logistikutmaningar, säger Mischa Moszkowicz, marknadschef.

Annons