Byggjätten med nytt miljardförvärv – tar över koncernen

"Vi har imponerats av gruppens utveckling".

BHG Group ligger inte på latsidan, utan växer med ytterligare ett förvärv. Den här gången köper man drygt 92 procent av koncernen Hyma Skog & Trädgård, som driver både e-handel och fysisk försäljning inom skog, trädgård, maskiner och jakt för den nätta summan om 1,1 miljarder kronor.

Vi har följt Hyma under en längre tid och imponerats av gruppens utveckling. Hyma har en fantastisk ledning och organisation som kommit långt i att utveckla verksamheten med produkter inom för BHG centrala kategorier. Verksamheten styrs datadrivet och med hög kundnöjdhet i fokus, kommenterar Adam Schatz, koncernchef och vd på BHG, förvärvet.

Annons

Hyma sitter på såväl Maskinklippet som Hylte Jakt & Lantman, samt Duab och Dogger. De sistnämnda förvärvades så sent som i mars i år.

Genom att bli en del av BHG ökar vi våra förutsättningar för accelererad tillväxt. Utöver att fortsätta arbeta genom våra egna onlinedestinationer ser vi fram emot att dra nytta av BHG:s kanaler, i Sverige liksom i övriga Norden. Jag, ledningen och våra anställda ser fram emot att förädla vår verksamhet och fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med BHG, säger Andreas Carlsson, vd för Hyma.

Hyma kommer, trots nya ägare, att fortsätta drivas av Andreas Carlsson och hans team.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!