Byggvaruhandel såldes – nu går delägaren till konkurrenten

"Väljer att byta kedjetillhörighet".

Tidigare i år kom beskedet att byggvarujätten XL-Bygg hade fått nya majoritetsägare i det norska investmentbolaget Mestergruppen. Nu meddelar företagets tidigare delägare XL-Byggpartner att de inte tänker följa med på den resan. XL-Byggpartner, som bedriver handel med byggvaror samt tillhandahålla byggtjänster i Stockholmsregionen, kommer istället att slå sig ihop med konkurrenten Woody Bygghandel.

Det innebär att XL-Byggpartner inom kort, nä'rmare bestämt i månadsskiftet augusti/september, kommer att få ett nytt namn.

Annons

För våra kunder kommer kedjebytet inte innebära någon större förändring förutom ett namnbyte. Vi fortsätter precis lika idag med att vara konkurrenskraftigt alternativ för de byggproffs som gillar att samarbeta med mindre privatägda butiker och brädgårdar med stort personligt engagemang och hög servicegrad, säger Johan Rosendahl, vd och delägare, i ett pressmeddelande.

"Har gjort en affärsmässig bedömning"

Woody Bygghandel har i dag 90 anläggningar runt om i landet och en total omsättning på fem miljarder kronor. För XL-Byggpartner, vars fem butiker i Stockholm omsätter 210 miljoner, blir innebär det nya partnerskapet en rad fördelar.

Det handlar bland annat om förmånliga inköpsavtal och tillgång till saker som IT och utbildningar.

Vi har gjort en affärsmässig bedömning att för oss som lokala entreprenörer så passar Woody bättre för att vi ska kunna ge våra kunder byggföretagen de förutsättningar vi vill ge dom, som byggarnas bästa partner, förklarar Johan Rosendahl.

Varken XL-Bygg, XL-Byggpartner eller Woody Bygghandel har i dag någon e-handel i traditionell mening. Däremot erbjuder företagens hemsidor digitala tjänster som möjligheten att sätta ihop en inköpslista och verktyg för att beräkna mängden material som behövs till ett visst projekt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!