Campadre i konkurs – ännu en klassisk e-handel faller

"Förvärrats kraftigt under 2022".

De klassiska e-handlarna faller ifrån. Förra veckan kom beskedet att Ellos bommar igen Stayhard för gott i augusti. Nu meddelar att e-handelskoncernen MBRS att man i dag ansöker om konkurs för Campadre.

Verksamheten i Campadre haft en negativ ekonomisk utveckling som förvärrats kraftigt under 2022. Styrelsen för MBRS bedömer efter en noggrann strategisk analys att Campadres likviditetssituation är ohållbar för koncernen och att det därmed inte finns något annat alternativ än att ansöka om konkurs för Campadre, skriver koncernen.

Annons

Campadre står i dag för 27 procent av koncernens totala omsättning och bolaget meddelar at övriga verksamheter "är sunda och har en positiv ekonomisk utveckling". Man skriver också att framtida förutsättningar "förbättras väsentligt" med Campadre i konkurs.

Det är naturligtvis oerhört tungt att begära Campadre i konkurs men vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar tillväxt och lönsamhet. Campadre har sett en vikande utveckling som kraftigt förvärrats de senaste månaderna till följd av förändrade kundbeteenden i ljuset av coronapandemin, köpkraftsminskning till följd av ökade energi-, mat- och drivmedelspriser, höjda räntor samt minskat utbud av tillgängliga överlager, skriver bolaget och fortsätter:

Det fasansfulla Ukrainakriget har ytterligare förvärrat utvecklingen och vi ser ingen tendens till snar förbättring.

LÄS ÄVEN: Nattsvart för e-handlarna efter krigets start: "Allvarligt orolig"

LÄS ÄVEN: Så hanterar e-handlarna tuffa krisen: "Väldigt snabb på bollen"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!