CDON på väg att nå målet – efter samgåendet: ”Med glädje”

Aktien rusar efter kvartalsrapporten.

Cdon och Fyndiq gjorde gemensam sak i februari, men hur har det gått sedan sammanslagningen? Det fick vi svart på vitt idag, när bolaget visade upp siffrorna för sitt tredje kvartal.

Där kan vi se att omsättningen ökade med 15 procent till 112,2 miljoner kronor. Dessutom vände man på EBITDA-steken, från -19,7 miljoner till plus 3,2 miljoner under kvartalet.

Annons

Ser vi till rörelseresultatet var det dock fortsatt ilsket rött, även om det förbättrades från -26,3 till -21,1 miljoner.

"Levererar på vår plan"

Bruttoförsäljningen på plattformarna uppgick till 486 miljoner kronor, vilket var en ökning med 1 procent. Däremot minskade bruttoförsäljningen med 25 procent för Cdon-segmentet.

Nu när jag snart suttit sex månader på vd-posten så är det med glädje som jag berättar att vi fortsätter att leverera på vår plan som ska skapa en lönsam och skalbar affär, säger Fredrik Norberg, vd på Cdon, i ett uttalande.

Målsättningen är att den nya koncernen ska nå break-even för EBIDTA under 2023. Och efter att man nu summerat tredje kvartalet i rad med positivt EBIDTA så ser det ljust ut för den prognosen.

Kvartalsrapporten mottogs också med glädje från marknaden. Aktien är i skrivande stund upp över 7,6 procent och kostar 127 kronor.

Annons