Chaufförens skarpa insats: Hjälpte polisen i biljakt på E6:an

"Ett gott föredöme".

För en dryg vecka sedan försökte polisen stoppa en person som körde ett oskattat fordon på E6:an. Händelsen hade kunnat sluta med att personen - som senare visade sig vara påverkad av både alkohol och narkotika - hade kommit undan. Men som tur var fick polisen hjälp av en chaufför från Tommy Nordbergh åkeri, som är en del av åkerikoncernen Tempcon Group.

Polisen försökte vid flera tillfällen köra om bilen man var på jakt efter, med planen att sedan bromsa och på så sätt få bilen att stanna. Den jagade bilisten valde dock att inte stanna utan körde istället in i polisbilen bakifrån. Polisen gick ur sitt fordon för att försöka få stopp på bilisten, men då försökte bilisten istället smita därifrån. Bakom de båda bilarna dyker då Tempcon Groups lastbil upp och polisen vinkar till chauffören att han ska blockera vägen med sin lastbil för att på så sätt hindra den smitande bilisten från att komma undan.

Annons

Hyllas i Facebook-inlägg

Planen gick i lås och kort därefter kunde polisen belägga föraren av den oskattade bilen med handfängsel. Den gripne personen misstänks nu för drog- och alkoholrattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott samt underlåtenhet att lyda polisens tecken i trafiken.

I ett inlägg på Facebook väljer polisen att hylla chauffören som gav viktig assistans på motorvägen, som man beskriver som "en av polisens farligaste arbetsplatser".

Stort tack till lastbilschauffören som gav arbetsro åt kollegan under några kritiska och farliga minuter, skriver Polisen i region Väst, enligt Tempcon Group.

På Tempcon Group är man mäkta stolt över chaufförens insats.

Att som vår chaufför i denna situation agera rådigt, professionellt och ansvarstagande visar att man är ett gott föredöme i trafiken. Det behövs fler sådana chaufförer så vi tillsammans skapar en trygg och säker trafikmiljö för alla men i synnerhet för de som har vägen som sin arbetsplats, skriver man i ett pressmeddelande.

"En rutinerad chaufför"

Enligt kommunikationschefen Mikael Carlsson består Tempcon Groups leveranser till 95 procent av livsmedel som ska ut till företag som exempelvis Coop och Axfood. Företagets åkerier är också verksamma inom "last mile"-segmentet där man kör ut leveranser till slutkonsumenter.

Vad säger chauffören om det inträffade såhär i efterhand?

Jag har inte pratat med chauffören själv men jag har pratat med hans arbetsledare och han säger att chauffören är lugn och trygg i detta. Det var egentligen ingen stor grej utan det var klart att han skulle hjälpa till. Sen var det ju polisen som gav tecken åt honom att stanna så han hade ju stödet från ordningsmakten med sig också.

Annons

Men en stor eloge till chauffören som hade sinnet i behåll. Sen ska man också säga att han har kört lastbil i många år så han är en rutinerad chaufför.

LÄS ÄVEN: Gillrade fälla i lastbil och tog pakettjuvarna på bar gärning

Annons